Поредна важна крачка към въвеждането на електронното управление

20:30, 23 сеп 15 / Общество 25 325 Шрифт:
Topnovini
Правителството одобри проект на закон за електронната идентификация, като го предложи на Народното събрание за приемане. С него се уреждат обществените отношения, свързани с електронната идентификация на физическите лица, която представлява процес на използване на данни в електронна форма, представящи по уникален начин съответното лице. Това стана ясно на днешното заседание на Министерския съвет.

Постигането на по-висока степен на ефективност на електронното управление, ориентирано към гражданите и бизнеса, е една от най-важните цели на законопроекта. Чрез въвеждането на електронна идентификация като средство за стимулиране на цифровата икономика се очаква да бъдат спестени десетки милиона лева годишно на бюджета до 2020 г.

В резултат от приемането на законопроекта ще се изпълни един от приоритетите на правителството – въвеждането на електронното управление като основна платформа за модернизация на държавата, ключов фактор и важно условие за изпълнението на секторните реформи. Създават се условия за развитието на единния цифров пазар с помощта на иновативни и сигурни технологични решения, както и предпоставки за бъдещо развитие на цифровата инфраструктура за подобряване на качеството на публичните услуги.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама