Ясни са поредните номера на партиите и коалициите в бюлетината за местния вот в Разград

20:24, 23 сеп 15 / Политика 25 243 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Чрез жребий, Общинската избирателна комисия в Разград определи номерата в бюлетините за гласуване на политическите сили в общината. Тегленето се състоя в зала 102  пред погледите на представители на участници в местните избори и на част от кандидатите за кметския стол.

Изтеглени бяха общо 19 номера. Според изтегления жребий ГЕРБ ще участва в местния вот под номер 6, с номер 8 ще бъде бюлетината на БСП. На досегашния кмет Денчо Бояджиев, който се явява като независим, подкрепен от БСП се падна номер 18, а другият независим кандидат Теодор Ролев, подкрепен от Реформаторския блок ще бъде с номер 4.

Жребият определи ДПС да бъде с номер 2 в бюлетината, Реформаторския блок - с 16 и АБВ с номер 15. С бюлетина номер 3 се явява местната коалиция „Кауза Разград”.

Чрез жребий бяха определени и номерата в бюлетините за предстоящите избори на останалите 11 партии, коалиции и независими кандидати, регистрирани в ОИК-Разград.

Под номер 1 в бюлетината е Народен съюз, с номер 5 е Национална републиканска партия, номер 7 бе изтеглен за НФСБ, а под номер 9 е  Български демократичен център. Под номер 10  е Инициативният комитет за кмет на Дряновец Тошо Неделчев, с 11 е Движение за радикална промяна „Българска пролет“, 12 - Обединена България и 13 – ВМРО. На Българска радикална левица се падна числото 14,  Атака ще е с номер 17, а Партия „Български социалдемократи“ с 19.

Милена Орешкова от ГЕРБ определи изтегления номер 6 като числото на успеха или печелившия номер за партията. Левент Апти от ДПС отъждестви числото 2 със символа на победата Виктори и със заявката да спечелят. Като добра определи изтеглената цифра 4 независимият кандидат Теодор Ролев. Той отбеляза, че предизборната кампания тепърва предстои, по време на която ще се види качеството на посланията на кандидатите.

Добрин Добрев от БСП смята, че числото не е определящо в случая, но цифрата 18, която се падна на Денчо Бояджиев според него е добра. А за това БСП да е с номер 8, а подкрепяният от тях кандидат с номер 18 отбеляза, че съвпадението работи само в полза на БСП и Денчо Бояджиев и добавиха, че 8 е числото на безкрая и ще донесе късмет.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама