ГЕРБ получи подкрепа от Реформаторския блок за кметските избори в Сливен

17:12, 23 сеп 15 / Политика 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Реформаторският блок в Сливен подкрепя кандидата на ГЕРБ за кмет на общината - Стефан Радев. Това обявиха на пресконференция двама от представителите на блока в Сливен Димитър Сяров и д-р Нина Борова, в присъствието на Стефан Радев и общинският председател на ГЕРБ-Сливен Здравко Костадинов.

„Решението ни е премислен политически ход, който има за цел да доведе до промяна на статуквото и още на 25 октомври Стефан Радев да стане кмет на Сливен”, каза Димитър Сяров.

Според д-р Борова, Реформаторският блок е естествен партньор на ГЕРБ. Тя подчерта, че визията на реформаторите за профила на бъдещия кмет напълно съвпада с личността на Стефан Радев.

Здравко Костадинов заяви, че подкрепата от страна на Реформаторския блок към Стефан Радев е ясен знак за обединението на десния вот около единствената силна и качествена кандидатура. „Неслучайно РБ и ГЕРБ си стиснаха ръцете при съставяне на кабинета „Борисов 2“ – така двете партии показват, че трябва да сме обединени, когато искаме да постигнем стабилност. А Сливен има нужда от стабилност”, каза Костадинов.

Според него Стефан Радев е единствената алтернатива на статуквото, на провалените модели за управление на града и неговият избор ще покаже, че местната власт, областната администрация и правителството могат да работят в синхрон за бъдещето на Сливен. „С това демонстрираме, че е важно да има нов стил на управление – с добър екип и разбирателство между властите. Заявената подкрепа за Радев е обединение срещу непрозрачното, авторитарно и неефективно управление на Сливен”, допълни общинският председател на ГЕРБ.

От своя страна Стефан Радев благодари за подкрепата на Реформаторския блок. Според Радев по този начин се обединяват усилията Сливен да стане по-добро място за живеене. „Това, което ни обединява с Блока е, че се противопоставяме на статуквото, на неефективните практики и на лошите решения на местната власт. Само така можем да „проветрим” местната администрация, да я направим прозрачна и по-достъпна за гражданите”, каза Стефан Радев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама