Започна новата академична година за Филиал Сливен към ТУ София

17:02, 23 сеп 15 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Успешна нова академична година във „Филиал и Колеж - Сливен“ към ТУ – София пожела кметът инж. Кольо Милев на ръководството и студентите в сливенския вуз. За академичната 2015/2016 година във висшето учебно заведение ще се обучават 800 студенти, от които 219 са първокурсници.

На официалната церемония днес кметът на община Сливен инж. Кольо Милев сподели пред студентите, че няма университет, който  може да ги научи на всичко в живота, но може да им помогне как сами да постигнат  успехи в професионален и личен план. Милев посочи още, че в лицето на община Сливен висшето учебно заведение винаги ще има партньор и съмишленик за съвместните проекти и сътрудничество.

Тържеството, в което се включи академичното ръководство на  „Филиал и Колеж – Сливен” се проведе под знака на юбилейната за Технически университет – София - 70-годишнина и  55- годишнината от основаването на Висшия университетски колеж в Сливен. На церемонията присъстваха още заместник-областният управител на област Сливен Камен Костов, заместник-кметът Иван Петров и директорът на РИО – Сливен Бисерка Василева - Михалева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама