Стоилов: Балотаж за кмет в Русе няма да има, на 26 октомври продължаваме работа с летящ старт

16:31, 23 сеп 15 / Политика 25 253 Шрифт:
Topnovini
"Целта ни е на първи тур да обединим подкрепата на русенци и оттам на 26-ти да започнем да работим. Разчитаме на силна представителност на ГЕРБ в Общинския съвет, която да ни позволи да вземаме всички важни решения без да се пазарим с интереса на русенци."

Това заяви настоящият кмет на Русе Пламен Стоилов, чиято кандидатура отново бе издигнат, като той води и листата за общински съветници на ГЕРБ.

Днес той отчете свършеното от него през последните 4 години, като обяви и управленската си програма за следващия мандат.

Стоилов коментира, че изпълнената почти на 100% програма за приключващия мандат ще му помогне да спечели отново доверието на русенци. Той добави, че през първата година и половина е било необходимо да "настройва машината" и да преструктурира администрацията. По думите му проектите, подготвени от предходния екип - на Божидар Йотов, е било необходимо да бъдат почти изцяло преработвани или да се правят наново. Въпреки това, той отчете привличане на над 200 млн. лв. по проекти с европейско и национално финансиране.

Добавено бе, че при получване на ново доверие от русенци, стартът на нов мандат за екипа на Стоилов ще е летящ.

Обещано бе продължаване на работата по благоустрояване на детски и спортни полощадки, както и подобряване на материалната база за образование, здравеопазване, спорт, социална сфера и др., както и развитие на култура, туризъм и др.

Водещ принцип в новата програма на Стоилов е баланс в развитието на централна градска част, квартали и малки населени места, за което ще спомогне и общинската програма за инвестиции, благодарение на която са облагородени части от селата в региона.

Един от важните проекти, който така и не бе изпълнен е за канализация на кварталите "Средна кула" и "Долапите". По думите на Стоилов той предстои да се включи в по-мащабен план за изграждане на канализация още в Мартен, Николово и Тетово, но реални строителни дейности по него могат се очакват едва през 2017 г.

На 30 септември предстои подписване и на договори по проектите по новата програма за трансгранично сътрудничество. Един от тях предвижда изграждането на Кризисен център, които ще извършва и ежедневен мониторинг на качеството на въздуха. Така десетките сигнали за замърсявания през този месец, довели и до протести, ще получат по-бърз и ясен отговор за източника им. Наред с това Стоилов призова и правоохранителните органи да вземат мерки за нарушенията на закона в това отношение, като намекна и за открити огнища, на които са се палили гуми, за да се провокира недоволство по темата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама