Лидерът на КНСБ се срещна с кандидат-кметове в Шумен

15:47, 23 сеп 15 / Общество 25 320 Шрифт:
Topnovini
Среща за проблемите на местната власт се проведе днес в Гранд хотел „Шумен”. Форумът е организиран от КНСБ и събра кандидатите за кметове и общински съветници от 8 политически формации. На дискусията присъстваха Иван Йонков (БСП), Владислав Григоров (ГЕРБ), Седат Кадир (ДПС), Иван Ламбов (РБ), Митко Йоцов (ВМРО), Наталия Стефанова (НФСБ).

Кандидатите за кметове от трите големи политически партии – ГЕРБ, БСП и ДПС – Любомир Христов, Иван Иванов и Бюнямин Хасан са действащи народни представители и заради ангажименти в парламента не можеха да присъстват на дискусията, но бяха излъчили свои представители.

Срещата откри местният лидер на синдикалистите Анета Денева, която представи данни за социалното и демографското състояние на Шуменска област и в частност на община Шумен.

Тя заяви, че дискусията има за цел да се споделят идеи за подобряване на местния социален диалог, функционирането на дейностите с общинско финансиране, вижданията за местното икономическо развитие, пазара на труда и други теми, които представляват обществен интерес.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че е важно да се намери общ език с местната власт независимо от партийната принадлежност на кандидатите за кметове.

Той определи като основен проблем децентрализацията на властта.

"Това е нещо, за което 25 години слушаме, но не се случва”, заяви той и добави, че е важно как точно ще се финансира местната власт и свързаните с нея дейности.

По думите на президента на КНСБ има 111 нормативни акта, които са възложени за изпълнение на местната власт, без да са финансово обезпечени.

Пламен Димитров отбеляза и демографската криза като съществен проблем. Той заяви, че тя може да се реши само чрез инвестиции и добави, че те трябва да са такива, че да осигуряват прилични заплати, които да задържат младите хора.

В последвалата дискусия кандидатите за кметове имаха възможност да представят визията си за бъдещото развитие на Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама