Независимият кандидат за кмет на Търговище Славчо Славчев: БСП изпадна в корпоративна зависимост

15:36, 23 сеп 15 / Политика 25 175 Шрифт:
Topnovini
Общинската конференция на БСП беше направена за един човек и реално нямаше истинско вътрешно партийно състезание. Това зави на първата си официална пресконференция независимият кандидат Славчо Славчев, който преди да влезе в надпреварата подкрепен от инициативен комитет, беше един от осемте номинирани за местните избори от червените.  Той дори се изправи на балотаж със сегашния кандидат на социалистите Диан Цонев и го загуби само с три гласа.

"Станаха хора, които казаха, че ако бизнесмен седне на кметския стол в Търговище, това ще означава, че една фирма е превзела общината. Това е абсурдно. Ако е вярно, защото беше казано от един от топ 10 бизнесмените на Търговище, това означава, че само чиновник може да стане кмет. " не скри възмущението си Славчев. Той обвини колегите си от БСП, че в последните години са изпаднали в корпоративна зависимост. Даде пример, че всяка година на Бузлуджа 30-40 хиляди души искат социализма, а отпред представители на националното ръководство са 7-8 милионера.

Независимият кандидат за кмет обяви, че формалните връзки с БСП са прекъснати, освободен е от всички заемани постове в ръководството на червените и очаква изключване от партията. Славчев обаче не скри, че очаква подкрепа от там. "Аз съм пристрастен, тъй като винаги съм бил и ще остана лявомислещ човек. За мен България, където минималната заплата е 380 лева, средната пенсия 230 лева, трудно можем да бъдем друго освен лявомислещи. Не съм искал да вляза в тази ситуация. Това което се случи на конференцията на 8 август, доведе до извода много хора, че общинската конференция и общинската организация се употребяват. " сподели мотивите си независимият кандидат за кмет.

Бизнесменът укори партиите, че не са в час с дневния ред на хората. Като свои приоритети той очерта икономиката и сигурността. Според Славчев в общината трябва да се търсят стратегически инвестиции и да се залага на публично частни партньорства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама