Воеводата Дракалиев бил канен за общински съветник и от БСП, предпочел властта пред опозицията

15:32, 23 сеп 15 / Общество 25 261 Шрифт:
Topnovini
Председателят на ВМРО-Бургас Георги Дракалиев се оказа най-желаният кандидат за общински съветник. Освен ГЕРБ, симпатии към личността на Дракалиев, е проявила и социалистическата партия, съобщи пред бургаските медии кандидат-кметът на БСП и трети в листата за общински съветници Евгений Мосинов.

„Помните, че когато принудиха Живко Табаков да се откаже от кандидатурата си за кмет аз ви казах, че бургаската политика е сбъркана работа. Сега ще ви го кажа още веднъж. По време на третия мандат на Йоан Костадинов ВМРО го подкрепяше и имаше секретарското място в Общината. Сега се оказа, че партията на воеводите, в лицето на г-н Дракалиев, много обича властта и я търси чрез участие в листата на ГЕРБ. Аз лично разговарях с г-н Дракалиев, когато разбрах, че е недоволен от Националния фронт, и му казах, че ако търси възможност да се изявява в други листи, място за патриоти има и при нас. Виждам обаче че е избрал властта пред опозицията.”

Мосинов допълни, че в този контекст вече нищо не би го учудило: „Може би като се замисля, би ме изненадало само едно нещо – аз да „цъфна” в листата на ГЕРБ, а Димитър Николов да се появи в нашата”, прибави Евгений Мосинов. Секунди по-късно обаче, отърсил се от думите си, кандидат-кметът заяви категорично: „Това вече наистина няма как да се случи”.

В продължение на твърденията на Мосинов, че бургаската политика е сбъркано нещо, Йордан Георгиев от своя страна изрази опасенията си, че така, както е тръгнало и журналистиката може да се окаже в същото положение.

„Дано бургаската журналистика също не е сбъркано нещо, защото любимецът на Сергей Станишев – Веско Пренеров също „цъфна” в листата на ГЕРБ. Не е било случай Станишев да дойде в Бургас, и да не даде интервю на Пренеров. Дори се е съветвал с него как се развива бургаската организация на БСП. Интересно е от тук нататък как ще води журналистическите си диспути Пренеров. Каква безпристрастност ще покаже?”, добави в заключение Георгиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама