Николай Иванов: Здравко Димитров не е достоен за подкрепа

14:11, 23 сеп 15 / Общество 25 203 Шрифт:
Topnovini
"Здравко Димитров и коалицията му не са достойни за подкрепа", заяви лидерът на Соцаиалдемократическата партия в Пловдив Николай Иванов. Той допълни, че напуска листата с кандидати за общински съветници на МК "Здравко Димитров - да решаваме заедно", защото е засегнат от отреденото му място.

"47 място за човек с 10-годишна политическа дейност е обидно", каза Иванов. Той е категоричен, че Социалдемократите няма да подкрепят Здравко Димитров в борбата му за кмет на Пловдив.

"Когато водехме преговори с него, ние бяхме първите, които подкрепиха коалицията му.  Имахме уговорка в изготвящата се листа за общински съветници социалдемократите да бъдат представени поне до 10 място. Вчера обаче при регистрация на листата на Здравко Димитров аз като представител на партията бях на обидното и незавидното 47 място", каза Иванов.

Като друг мотив за напускането му той изтъкна мястото на имама Айри Мурад, който заема осма позиция в листата за съветници на Здравко Димитров.

"Не може човек,представящ се за религиозен проповедник, с нисък образователен и културен ценз, участвал в компрометиращи събития да е в листата за съветници", категоричен е Николай  Иванов.

Айри Мурад стана известен през 2013 г. с атаката си срещу сина на зам.-кмета на пловдивския район "Северен" Красимир Асенов. Тогава имамът нападна Асенов-младши с твърдение, че гледал порноклипове в джамията.

"Пловдив трябва да внимава за какви хора ще гласува", каза в заключение социалдемократът Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама