Долни чифлик се сдоби с електронна община

13:57, 23 сеп 15 / Общество 25 173 Шрифт:
Topnovini
Община Долни чифлик изгражда цялостна система за управление на архивните и документните си фондове. Тя обхваща работата както с хартиените документи, така и с електронните им копия. Хартиените носители на документите се маркират с RFID таг, чрез който може да се проследява тяхното движение - между отдели, дирекции, между служители и в различни помещения. Така ще може прецизно да се локализира тяхното местоположение и да се прави бърза и ефективна инвентаризация.

Това става по проект „Комбинирана система за електронно управление на администрацията и подобряване достъпа до услуги на населението, свързани с информационните и комуникационните технологии на територията на община Долни чифлик" на стойност 1 348 480 лева без ДДС. Средствата са по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони" от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.

Изграденият информационен център във фоайето на административната сграда на общината ще гарантира целодневен достъп на жителите и гостите на общинския център до възможност за предоставянето на електронни услуги и за извършването на справки и разпечатването на документи в реално време. Осигуряването на точка за безплатен безжичен интернет-достъп за онези потребители, които използват мобилни устройства пък ще улесни достъпа на хората до електронни административни услуги и ще насърчи използването на информационни технологии от населението.

Проектът предвижда изграждането на информационни терминали във фоайетата или помещения на кметствата на населените места. Така се гарантира бързият и свободен достъп на жителите на съответното населено място до архива и възможност за извършването на справки и разпечатването на документи.

Хората в неравностойно положение ще се ползват от специализиран софтуер, който ще им даде достъп до електронни административни услуги, посредством заложените функционалности в софтуера на информационните терминали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама