26 кандидати влизат в надпреварата за кмет на петте общини в Търговищко

13:41, 23 сеп 15 / Политика 25 235 Шрифт:
Topnovini
Седем са кандидатите за кмет на Община Търговище, в Попово те са осем, по четири са в Антоново и Омуртаг и трима в Опака. Това стана ясно след изтичането на крайния срок за регистрация в общинските избирателни комисии.

В Търговище в битка за поста на градоначалник влизат шест партии и един инициативен комитет. Имената на кандидатите са д-р Дарин Димитров от ГЕРБ, Диан Цонев от БСП, Емине Якубова от ДПС, Ивайло Първанов от АБВ,  Красимир Русев от „Защита", Сашо Йорданов от „Атака" и Славчо Славчев, издигнат от Инициативен комитет. Голям е и интереса към местния парламент, както и към кметските места в селата. За общински съветници  са регистрирани общо 240 кандидати. При положение че местата са 33, това означава, че за всеки стол на общински съветник има по седем желаещи.  За 48 постове по селата ще се борят 112 кандидати.

В Попово Людмил Веселинов се впусна в предизборната надпревара за седми мандат подкрепен от Местната коалиция „Заедно". Точно в общината, където градоначалникът държи рекорд по брой години в местното самоуправление, има и най-много кандидати за поста. В предизборната надпревара влизат Веселин Георгиев от БСП, Екатерина Костова от Политическо движение „Социалдемократи", Кадлийн Мехмедова от Реформаторския блок, Красимир Иванов от „Атака", Костадин Димитров РЗС,  Стефан Иванов от ГЕРБ и Стефан Петков от „Глас Народен".

В Омуртаг кандидатите за кмет на общината са Ешреф Ешрефов от ДПС, Пламен Божилов от АБВ, Славчо Славов от „Атака" и Танер Исмаилов  от местната коалиция „Заедно за община Омуртаг".

В Антоново срещу сегашния кмет Танер Али, който отново е издигнат от ДПС ще се изправят Димитър Максимов от БСП, Елка Станчева от ГЕРБ и Мариян Георгиев от Реформаторския блок.

В Опака ДПС също залага на досегашния градоначалник Лютфи Реянов, а негови опоненти ще са Борислав Борисов от ГЕРБ и Ашим Османов от Реформаторския блок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама