Дават на прокурор кандидат за кмет на Мъглиж

13:39, 23 сеп 15 / Политика 25 229 Шрифт:
Topnovini
„Ще сезираме прокуратурата за действията на Младен Чернаков, председател на Общинския съвет в Мъглиж”, съобщи днес Душо Гавазов, зам.-кмет на община Мъглиж. По думите му той е изнесъл навън регистрите и печата на Общинския съвет, без да има право на това. 

Тъй като сега Чернаков е кандидат за кмет от „Социалистическа партия Български път”, има имунитет, но от общинското ръководство се надяват, след края на кампанията, той да бъде подведен под отговорност.

Гавазов заяви още, че ще заведе и дело за обида срещу Ваня Желязкова, секретар на местното читалище.

Повод за изявленията стана дадена преди дни пресконференция от Чернаков, в която той се оплака от заплахи и възпрепятстване на работата му като председател на местния парламент. По думите му проблемите започнали след точка в дневния ред за заседание на ОбС за неправомерно използуване на служебните автомобили. В знак на протест той облече фланелка с надпис „Аз не се страхувам”.

Душо Гавазов, който е и общински председател ан ГЕРБ в Мъглиж, припомни политическите метаморфози на Чернаков. Най-напред той е бил избран за кмет през мандат 1999-2003 г. от името на СДС, след това е членувал в ГЕРБ, после в РЗС, а сега е кандидат за кмет от „Социалистическа партия Български път”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама