Обществена трапезария в Разград ще осигурява топъл обяд за 50 души

13:10, 23 сеп 15 / Общество 25 283 Шрифт:
Topnovini
Обществена трапезария в Разград ще отвори врати отново в началото на октомври, съобщиха от пресцентъра на общината. За седма поредна година нуждаещите се ще получават безплатна храна в сградата на Домашния социален патронаж в града.

Услугата се предоставя по проект „Обществени трапезарии”, финансиран чрез Фонд „Социална закрила” към МТСП,  с който община Разград подписа договор на 14 септември. Общата стойност на проекта е 7 360 лв.

Целта на програмата е подобряване качеството на живот и осигуряване на помощ и подкрепа на лица и семейства  на месечно подпомагане с доход, по-нисък от диференцирания минимален доход; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии;  скитащи и бездомни и деца. До края на декември 50 потребители  на услугата ще получават топла храна за обяд – супа, основно ястие и хляб.

Желаещите да ползват услугата е необходимо да подадат заявление-декларация по образец до кмета на общината. Приемът на документи ще се извършва в сградата на Домашен социален патронаж - Разград, с адрес : ул. „11-ти Август” № 18  в периода от 26 до 30 септември от 8.00 ч. до 16.00 часа.

Окончателният подбор на бенефициенти ще бъде направен от определена комисия, в чийто състав е включен представител на Дирекция „Социално подпомагане” Разград.

Към настоящия момент до края на септември услугата Обществена трапезария  се предоставя по „Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане" от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, уточняват от общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама