ГЕРБ-Шумен влиза в местните избори с готова програма за развитие на общината

13:09, 23 сеп 15 / Политика 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ГЕРБ-Шумен ще влезе в предизборната кампания за кмет и общински съветници с готова програма за развитие на общината. Това оповести днес на пресконференция проф. Добрин Добрев. “Експерти по секторни политики са работили по стратегията месеци, като са набелязани конкретни цели и задачи, които ще бъдат изпълнени”, заяви проф. Добрин Добрев и добави, че всички в листата за съветници на ГЕРБ обичат Шумен и са приели присърце неговото бъдеще и превръщането му в по-добро място за живот. “Това са причините, които ни накараха да се заемем с обществена дейност. Искаме децата и жителите на общината да имат по-добро бъдеще и перспективи за развитие”, коментира още проф. Добрин Добрев.

На срещата местната структура на партията представи и листата на кандидатите за общински съветници и номинираните за кметове на селата в общината.

Основните акценти от програмата за развитие на Шумен, изработена от експертите на ГЕРБ набеляза проф. Стефан Желев – водач на листата за общински съветници. “Ще работим за намаляване на финансовата задлъжнялост на Общината, заради недобре пресметнати, грешно похарчени заеми и пари, които се дължат на фирми по водени от тях дела”, обясни проф. Желев и към факторите за недоброто финансово състояние на Общината посочи липсата на прозрачност при възлагането на обществени поръчки.

Като втори акцент проф. Желев отбеляза, че ще се работи усилено за съживяване на местната икономика, привличането на инвестиции и разкриването на нови работни места. Той отбеляза, че в четири поредни години област Шумен е с най-висока безработица в страната, като изключение прави само 2014 г.

Сред неудачите на местните управници проф. Желев посочи още лошата градска среда, разбити тротоари, недобре поддържани тревни площи, замърсения въздух, лошото качество на питейната вода, трудно достъпната среда за граждани с увреждания и още недобрата работа на общинската администрация и липса на грижа за селата от общината. “Шумен изостана в сравнение с градове като Русе и Стара Загора. Трябва да сменим посоката. Имам една мечта след осем години Шумен и общината да се превърнат в добро и предпочитано място за живеене”, заяви проф. Желев.

Сред приоритетите на ГЕРБ в управлението на Шумен проф. Желев посочи ясна стратегия за управление на дълга, други източници на финансиране и пълноценно използване на възможностите на оперативните програми.

Проф. Добрин Добрев фокусира вниманието и върху факта, че е започнало обновление в редиците на ГЕРБ, като в листата за общински съветници са включени 20% млади хора. Един от тях е Владислав Григоров, който е познат на шуменци с няколко инициирани и успешно завършени обществени кампании. “Аз имам много мечти. Останах да живея и да се развивам в Шумен. Избрах да подкрепя ГЕРБ, защото тяхната програма покрива в най-голяма степен моите разбирания за развитието на община Шумен. Видях, че в градове, където управляват кметове от тази партия местата се развиват добре”, заяви Владислав Григоров, който е издигнат от гражданската квота на политическата сила. Той оповести, че предстои да се създаде структура от млади хора, които ще упражняват контрол над управлението на община Шумен.

Григоров посочи, че ще работи за развитието на туризма в региона, за подобряване на спортната база.

На срещата проф. Стефан Желев обясни, че предстои в Шумен да се изгради многофункционална спортна зала и да се заделят повече пари за развитието на спорта и спортните клубове.

На въпрос за проблема с качеството на питейната вода в Шумен бе заявено, че до края на тази година ще се изработи идеен проект за изграждане на пречиствателна станция за питейни води, като финансирането е осигурено с активната работа на областния управител Донка Иванова и депутатът и кандидат за кмет на Шумен от ГЕРБ Любомир Христов.

Проф. Добрин Добрев призова хората да се подкрепи експертно мислещата партия.

На срещата бяха представени и кандидатите за кметове на ГЕРБ за селата от общината.

Белокопитово Алекси Чолаков

Благово Тодор Илиев

Васил Друмево Юлиян Андреев

Велино Димитър Димитров

Ветрище Мариян Маринов

Вехтово Ирина Аврамова

Градище Мустафа Юмеров

Дибич Дария Георгиева

Друмево Осман осман

Ивански Емил Ангелов

Кладенец Нихат Хюсеин

Коньовец Рушид Рушидов

Лозево Венцислав Стратев

Мадара Радослав Георгиев

Мараш Даринка Дженова

Новосел Невзат Мехмед

Панайот Волово Димитър Ботев

Радко Димитриево Мариян Денчев

Салманово Йордан Киров

Средня Сезгин Алиосман

Струино Силвия Костова

Царев брод Милена Лазарова

Черенча Илия Златев

Официално ГЕРБ-Шумен ще открие предизборната си кампания в петък от 18.30 часа в зала “Форум” на Гранд хотел “Шумен”.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама