Плевенски фирми ще имат възможност да кандидатстват по големи проекти в Русия

12:47, 23 сеп 15 25 188 Шрифт:
Topnovini
Съвсем скоро плевенски фирми ще имат възможност да изготвят оферти и да кандидатстват за изпълнение на големи проекти в Ростов на Дон. Това съобщи председателят на Общински съвет - Плевен Дарин Ангелов, който беше на работно посещение в Русия от 16 до 22 септември т. г.

Основна тема за разговор с администрацията на побратимения на Плевен руски град, са били възможностите за икономическо сътрудничество. То ще стане факт при подписване на договор между Търговските палати на двата града.

Дарин Ангелов обясни, че Ростов на Дон ще бъде домакин на Световното първенство по футбол през 2018 година. Възможностите за плевенския бизнес се разкриват от изискванията на ФИФА, според които там трябва да построят ново летище, стадион с капацитет 50 000 души, 3 петзвездни и 5 четиризвездни хотела, нова железопътна гара. Също така трябва да се довърши магистралата Москва – Ростов на Дон, която е с обща дължина 980 км.

„След подписване на договора и назначаване представител на Търговската палата на Ростов на Дон, което ще стане съвсем скоро, всички плевенски фирми ще имат възможност да изготвят оферти. Възможността за участие в мащабната дейност по строителството за световното по футбол е съвсем реална. Бихме могли да участваме с работна ръка, квалифицирани специалисти, техника, да се подготвят предложения за изграждане на български ресторанти. Най-вече се радвам, че отношенията ни с тях са отлични“, коментира председателят на общинския съвет.

Дарин Ангелов беше в Ростов на Дон за честванията, по повод навършване на 266 години от обявяване на селището за град.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама