Ефраим Камберов бе удостоен със званието почетен гражданин на Община Омуртаг

12:37, 23 сеп 15 / Политика 25 2008 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съвет в Омуртаг реши да удостои със званието почетен гражданин

Ефраим Камберов, съобщиха от община Омуртаг. Решението бе взето на днешното извънредно Тържествено заседание на ОбС - Омуртаг.

Предложението за удостояване на Камберов бе направено от кмета на община Омуртаг Неждет Шабан.

Званието на Камберов се присъжда за високото спортно майсторство и особени заслуги за запазването и развитието на борбата в община Омуртаг.

Ефраим Камберов е роден на 30 юли 1957 година в село Врани кон, община Омуртаг и е заслужил майстор на спорта. Посветил е 30 години за развитието на борбата и остава в историята, като състезател и педагог. През годините е достигнал до върховете в почти  всички свои  прояви,  в които е участвал. От  държавни шампионати има спечелени 17 медала, от които 11 златни, 3 сребърни и 3 бронзови. Със спечелените 7 отличия от авторитетният международен турнир “Дан Колов” Ефраим Камберов е заслужил участието си на големите спортни форуми. Има 3 медала от Балканските игри. Ефраим Камберов, участва и в 8 европейски шампионата и има седем /7/ медала от тях. От участията си пък в световните първенства има 2 сребърни и 2 бронзови медали.

Днешната сесия бе последна за този мандат на местния парламент. Съветниците под ръководството на председателя д-р Метин Исмаил избраха заместник-кмета  Радка Рашева за временно изпълняващ длъжността кмет на община Омуртаг, тъй като настоящият кмет е регистриран, като кандидат за общински съветник. Избрани бяха и временно изпълняващи длъжността кметове на кметства от общината. В преобладаващото си мнозинство това са секретарите по кметствата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама