Осъдиха на 5 години затвор учител, блудствал с малки момичета

12:27, 23 сеп 15 / Крими 25 171 Шрифт:
Topnovini
62-годишният Свилен Кирчев ще лежи 5 години в затвора след като Варненският окръжен съд го призна за виновен за блудство с малолетни момичета. Бившият предавател в училището в Царевци ще изтърпи наказанието си при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип.

Кирчев получи ефективна присъда затова, че в периода 15 септември 2012 г. до 8 януари 2014 г.  е блудствал със седем малолетни момичета, които били негови ученички в училището в Царевци. Според свидетели той живеел на съпружески начала с директорката на училището. След първото оплакване на ученичка от действията му тя повярвала на думите на учителя и не взела мерки.

След като Кирчев бил уволнен от училището в Царевци, той преподавал известно време в Девня. Според неговите показания към момента е безработен.

По време на съдебния процес седемте малолетни момичета, пострадали от блудствените действия на своя учител, бяха призовани да дадат показания. За да бъдат защитени правата им и да се избегне стреса от явяването в съдебна зала, те бяха изслушани от съдия чрез видеоконферентна връзка. Децата се намираха в друго помещение, заедно с родителите си, педагог, психолог и социален работник.

Съдът определи подсъдимият да заплати на законните представители на три от момичетата по 4000 лева или общо 12 000 лева, ведно със законната лихва. Тази сума е определена от съда като обезщетение за претърпените неимуществени вреди в резултат на деянието. Присъдата може да се обжалва пред Апелативния съд.

Кирчев е пуснат под парична гаранция в размер на 500 лева, тъй като няма реална опасност да се укрие до влизане на присъдата в сила. Мярката също може да бъде обжалвана или протестирана в законовия срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама