Е. Дикинсън вдъхновява началото на Есенния театрален салон в Русе

12:25, 23 сеп 15 / Култура 25 108 Шрифт:
Topnovini
Първата за сезона премиера на Драматичен театър "Сава Огнянов" - "Бяло върху бяло" слага начало и на наситения календар на Есенния театрален салон в Русе. В него ще има представления за всички вкусове и за всички възрасти, споделиха днес от културния институт.

"Бяло върху бяло" ще бъде показана за първи път тази вечер в малката зала "Константин Димчев". Билетите за първите две представления са вече разпродадени и който иска да я гледа, ще трябва да побърза да се снабди с пропуск за следващото - през октомври.

Текстът на пиесата е дело на театроведката Майя Праматарова. Русенският зрител ще може да види един естетско – лирично изваян спектакъл, вдъхновен от стиховете и моменти от живота на американската поетеса Емили Дикинсън (1830 – 1886 г.), ни въвежда в миговете на радост, страдание, самота и мечти на две жени – Непознатата и Бездомната. Спектакълът намира точното си място на малката сцена – място за експериментални и пределно камерни спектакли, увери днес неговият екип.

Режисьор на постановката е Венцислав Асенов, сценографията и костюмите са на Росица Грънчарова, която дебютира и в малка роля, а основните действащи лица ще са актрисите – Мариана Крумова и Лидия Стефанова – гост.

Режисьорът Асенов призна, че пиесата може и да не допадне на всеки, като даде съвет на зрителите да влязат в залата освободени, за да могат да помислят по-добре върху основната идея и послание, което носи тя.

Крумова предвеща дълъг живот на тяхната разработка, а Праматарова сподели, че на практика Русе е световна премиера на този спектакъл, който тя планира да реализира още в САЩ и Русия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама