Проф. Боян Биолчев представя книга на абсурда в Царево

11:16, 23 сеп 15 / Култура 25 439 Шрифт:
Topnovini
Известният белетрист и бивш ректор на Софийския университет проф. Боян Биолчев ще представи книгата си "Държавата Урария" на 24 септември от 18,00 ч. в читалище „Г. Кондолов 1914” в Царево, съобщиха от морската Община. Тя е шестият том от съчиненията, издавани от издателство "Захарий Стоянов".

Книга за абсурда, представена по хумористичен начин. Така описват приятелите на професор Биолчев последната му книга. Според литераторите „Държавата Урария“ представя тъжна констатация за всичко, което се е случило 25 години след промените, и факта, че почти всичко от тогава е актуално и днес.

„Човек и добре да живее, няма време да търси смисъл в живота. Като живее лошо, пък не е убеден, че в това има някакъв смисъл. В общи линии, ако сме живи, си живеем ей така. Собственият ми живот е кълбо от спомени без всякаква връзка, купчина амбиции, лишени от елементарен порядък и методичност, тълпа въображаеми любови, в която истинските си правят място с лакти, порой от излишни думи, небрежна глухота и безпочвено ококорен поглед. И накрая винаги една малка гроздова.”, се казва в анотацията за книгата.

Проф. Боян Биолчев е почетен гражданин на Царево. Живота му е свързан повече от 30 год. с Резово и Царево, както и с емблематичните за 80-те и 90-те години на 20 век Празници на литературата и изкуствата за деца и юноши в Царево.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама