Есенен фестивал събира деца в парк "Златни пясъци"

10:43, 23 сеп 15 / Общество 25 250 Шрифт:
Topnovini
Национален екофестивал "Златна есен" ще се проведе в природен парк "Златни пясъци" под мотото "Багрите на децата". В него ще участват с танцови и музикални изяви представители на учебни заведения от цялата страна, които работят по програмите "Екоучилища" и "Учим за гората". Организатори на проявата са Министерството на околната среда и водите и Дирекцията на Природен парк "Златни пясъци", а специален гост на събитието ще бъде министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

Фестивалът ще  се проведе на 25 и 26 септември на Горската сцена до Дирекцията на Природен парк "Златни пясъци" с начален час 10:00 ч. 

На 25-ти ще участват детските градини от Варна, а на 26-ти училищата от Варна, Каварна, Айтос, Пловдив и Бургас. Участниците ще се представят в различни  жанрове: фолклор, песни, съчетания с  топка.

Наградите на победителите във фестивала ще бъдат връчени лично от министър Ивелина Василева. Водещ на форума ще бъде Теди Генев, който е и автор на песента "Мой дом зелен" – химна на  фестивала "Златна есен".

Ще присъстват националният координатор на международна програма "Екоучилища", националният координатор на международна програма "Учим за гората", Петя  Йорданова, представители  от МОСВ, представители на Община Варна, Областна администрация – Варна, Регионална дирекция по горите, Регионалния инспекторат по образованието и екоинспекциите от Варна, Пловдив, Стара Загора и Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама