Над 300 млн.лв. са похарчени за пречиствателни станции

09:48, 23 сеп 15 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от 300 млн. лева са вложени за рехабилитация и изграждане на пречиствателни съоръжения в страната, обяви министърът на околната среда и водите Ивелина Василева пред бТВ.

Преди дни премиерът Бойко Борисов, след като откри нова станция в Созопол, оябви, че морето ни вече е по-чисто и от гръцкото, и от турското. Василева се сгласи с твърдението на министър-председателя.

„Няма как да бъде по друг начин, при положение, че толкова приоритетно и целенасочено се инвестира по Черноморското крайбрежие. Проблемът по Черноморието беше т. нар. строителен бум 2005-2008 г., когато се разраснаха неимоверно населените места, курортните места, без да бъдат обезпечени с адекватна инфраструктура”, обясни тя.

Василева допълни, че целта им е да се насочатусилият към изграждане на нови пречиствателни станции, където ги няма, и да се рехабилитиратн съществуващите.

По думите й са открити пречиствателните съоръжения в Созопол, в Поморие воден цикъл на стойност 965 млн. лева, във Варна е направено пълно пречистване и заустване на водите в съответствие с всички норми и стандарти.

„В Провадия вече е направена инвестиция, в Руен има нова пречиствателна станция и продължава изграждането на пречиствателно съоръжение, което ще обхваща водите на Минерални бани, Банево, Ветрен в Бургас”, допълни министър Василева.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама