Фолклорен събор в Мадара, посветен на Глобалния символ, се провежда от три години

09:39, 23 сеп 15 / Общество 25 244 Шрифт:
Topnovini
Във връзка с обявената от областния управител Донка Иванова идея да се организира ежегоден областен фолклорен събор, който да се провежда под Мадарския конник в дните около 29 юни, когато той е обявен за Глобален символ на България, от Община Шумен посочват в право на отговор, че такъв вече се провежда традиционно.

Фолклорен събор, посветен на избирането на Мадарския конник за Глобален символ на България, съществува от три години и се провежда на 29 юни на територията на НИАР, отбелязват от кметството.

Преди три години кметство Мадара участва за финансиране пред Общински фонд „Култура“ и спечели проект „Мадара – Глобален символ на България“. През следващите две години проявата е финансирана изцяло от Община Шумен. Съборът се организира от Община Шумен, кметство Мадара, Народно читалище „Просвета“ и НИАР Мадара.

В него всяка година участват над 300 изпълнители от Североизточна България като интересът всяка година се завишава. На участниците се осигуряват награди и безплатна разходка в резервата, пишат още от Общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама