Вместо 10-тина, 137 пътни знака за 8 километра /снимки/

08:49, 23 сеп 15 / Общество 25 103 Шрифт:
Topnovini
Колко пътни знаци са необходими за шофьорите на 8-километрова отсечка? Според водачите не повече от десетина. На пътя между Сестринско и Стамболово наш екип преброи 137 указателни табели в двете посоки. В абсурдната ситуация се набива на очи още, че едни и същи знаци са

монтирани през 3-4 метра.

Куриозът включва и това, че са поставени близо 20 знака на отбивки, които идват отникъде и стигат доникъде. Например знак „Стоп” има на отбивка на пътя, водещ в лозови масиви. Същият знак е поставен и на 15-метрова отсечка, която те отвежда в гора. 

Пътят между Сестринско и Стамболово, който свързва Хасковска с Кърджалийска област, е близо 8 км. Асфалтиран е с европейско финансиране по програмата „Развитие на селските райони 2007-2013”. Големият брой на знаците, които според

водачи с 20 години стаж зад волана, са излишни, не са по Българския държавен стандарт.

По размер те са на половина по-малки от обикновените.

Защо недоразуменията са толкова много, не може да се каже. Запитани от нас, хора в Сестринско и Стамболово смятат, че някой е направил далавера. Наша проверка показа, че изработката на един знак варира между 40 и 120 лв. Защо са похарчени толкова пари за 137 знака на път от 8 км., едва ли ще стане известно.

Прави впечатление, пътната обстановка към първото село след въпросното място - Жълти бряг, е коренно различна.

Пътят е окъртен, асфалтът износен, а знаците се броят на пръстите на двете ръце.

А в центъра на самото село попадаме на друг абсурд - липсва знак, който да показва на шофьорите кой има предимство и кой не.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама