Диян Дечев заема кметския пост в Търговище за изборите

07:20, 23 сеп 15 / Политика 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
9 докладни записки са включени в дневния ред на днешната сесия на Общински съвет Търговище. Предстои Диян Дечев да бъде избран за временно изпълняващ длъжността кмет до полагането на клетва на новоизбрания управник. Местния парламент трябва да определи и кметовете на селата, където сегашните ще се явяват на местните избори. На последната си сесия пред вота общинските съветници ще зачетат бившия кмет на село Божурка. Той е един от рекордьорите в местното самоуправление след 40 години на кметския стол. По повод 75 годишния юбилей на Хрюстем Хрюстемов той беше отличен с почетна грамота и парична награда от Националното сдружение на общините.

Рюстемов станал кмет, когато е бил само на 30 години. Сменил е шест парламента и единадесет правителства. Въпреки, че без проблем печелеше изборите като единствен кандидат или пък със сериозна преднина пред опонентите си, ветеранът сам се отказа от поста след десетия си мандат.

В дневния ред на днешното заседание ще бъде представено изпълнението на бюджета на община Търговище, сметките за средствата от Европейския съюз, както и за останалите показатели, сделки и операции за първото полугодие. Местния парламент ще гласува и актуализирана бюджетна прогноза за периода 2016-2018 г. на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности на община Търговище

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама