Вицепрезидентът Маргарита Попова подкрепи обединение на българското малцинство в Сърбия

21:51, 22 сеп 15 / Политика 25 314 Шрифт:
Topnovini
Вицепрезидентът Маргарита Попова ще подкрепи подготвяното обединение на сдруженията на българското национално малцинство в Република Сърбия в единна асоциация. Това стана ясно по време двудневно посещение на вицепрезидента в сръбския гр. Ниш, където Попова се срещна с генералния консул на страната ни в града Атанас Кръстин и ръководствата на сдруженията на българското национално малцинство „Балкан“ и „Цариброд“ в Ниш.

„Сред българската общност тук заедно с вас има лекари, учители и интелектуалци и вие сте лидерите, които могат да поведат българското национално малцинство към възраждане на духа“, обърна се вицепрезидентът към ръководителите на организациите.

Сред актуалните въпроси, поставени от българското малцинство в Босилеград, беше нуждата от помощ по проекти, свързани с трансграничното сътрудничество.  България има подготвени експерти и те могат да помогнат за подготовката на проектите, от които регионът има остра нужда, споделиха представителите на българското малцинство.

Маргарита Попова беше запозната и с проекти, които се изпълняват по програмата на външното министерство на България. Със средства по програмата ще се организират безплатни курсове по български език, литературни вечери, фолклорни фестивали и кръгли маси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама