Кристалина Георгиева ще съди вестник "Галерия" за клевета

19:39, 22 сеп 15 / Политика 25 776 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева ще съди вестник "Галерия" за клевета. Тя заяви пред Клуб Z, че няма оправдание за публикацията от последния брой на медията, в която се твърди, че еврокомисарят търси съзнателно дискредитиране на Ирина Бокова, която има шанс да оглави ООН.

"По мой адрес се разпространяват гнусни лъжи. Абсолютно никакво оправдание нямам за хората, които ги разпространяват. Поради позицията, която заемам като заместник-председател на Европейската комисия, се чувствам задължена да реагирам и ще ги дам под съд", заяви еврокомисарят.

Публикацията на вестник „Галерия" е озаглавена "Кристалина, кажи си за ДС!". Според автора на статията целта на Георгиева била да вземе поста на Ирина Бокова и дори вече "натискала министри" да я издигнат за генерален секретар на ООН.

В материала се твърди още, че за разлика от Георгиева Ирина Бокова не е била вербувана от Държавна сигурност, въпреки официалното становище на комисията по досиетата. „Галерия“ пише още, че Кристалина Георгиева имала "доста тъмно минало, обвързано както с българските и съветските, така и с американските служби за сигурност". Досието ѝ можело да излезе наяве, ако се стигне до официалната ѝ номинация за ООН.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама