Георги Първанов: Виждаме перспектива за Търговище

17:31, 22 сеп 15 / Политика 25 285 Шрифт:
Topnovini
Перспективата за района на Търговище е в сферата на образованието и в производството на земеделска продукция, но не на суровини, а на храни, които могат да се предлагат на руския пазар. Тази позиция изрази председателят на партия АБВ Георги Първанов по време на визитата си в Търговище.

Той посети областния град в деня, в който се отбелязват 107 години от обявяването на независимостта на България.

Лидерът на АБВ смята, че промяна ще има, само ако Търговище избере нов водач. Той вижда бъдещия управник на града в лицето на Ивайло Първанов.

„Аз съм тук не само заради празника, за мен е чест и удоволствие да подкрепя и да бъда рамо и гарант на нашия кандидат Ивайло Първанов, който има реални шансове да направи дългоочакваната промяна, от която градът има нужда.“ - каза той.

Според него, сериозен управленски потенциал има и в листата с кандидати за общински съветници.

Първанов изрази подкрепа и към идеята в Търговище да има висше учебно заведение - факултет на някой от утвърдените висши училища. Според него, най-удачен избор би бил Тракийският университет със специалности, свързани със земеделието.

Възраждането на преработвателната промишленост в региона е другият приоритет в програмата на най-младия кандидат Ивайло Първанов, който президентът ще подкрепи. „Българската икономика изнася преди всичко сурова продукция. Аз съм готов, след разработването на концепция, да направя сондажи с ОНД и с тяхната помощ да успеем да върнем българското вино и българските консерви на този пазар“ – допълни той. 

Самият кандидат Ивайло Първанов сподели, че една от причините да се впусне в надпреварата за кмет е безверието, което среща у хората. „При обиколките ми по селата виждам отчаяни и обезверени хора и това е една от причините да съм тук. Търговище има бъдеще, има и нужда от промяна“ – каза той.

Кандидатът каза още, че думата „балотаж” не съществува за него и изрази увереност в подкрепата на хората към него.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама