НФСБ обяви кандидатите си в Бургаско, ще забрани чрез декларация преференциалния вот

14:48, 22 сеп 15 / Общество 25 226 Шрифт:
Topnovini
Ръководството на Национален фронт за спасение на България обяви официално кандидатите си за кметове и общински съветници в Бургас и областта. По време на пресконференцията стана ясно, че "патриотите" не само няма да разчитат на преференциален вот, но и ще използват всякакви механизми той да бъде стопиран.

„Този преференциален вот е вреден. Той дава възможност да хора с болни амбиции да пренаредят листата. Това не е демокрация, както и изборите в България не са честни. По тази причина ние не само че не препоръчваме, а и ще предложим декларации на нашите кандидати да не използват преференциалния вот. Използването на такъв вот ще се приеме като неколегиалност и нарушаване на принципите на Националния фронт”, обяви лидерът на патриотите Валери Симеонов.

В 10 градове „патриотите” ще влязат в предизборната битка със свои собствени кандидати. Това са: Бургас - д-р Бойко Миразчийски, Камено - Иван Кузманов, Несебър - Александър Александров, Поморие - д-р Даниела Радева, Айтос - Диян Тодоров, Карнобат - Георги Георгиев, Руен - Димитър Марков, Царево - Дико Градев, Сунгурларе - Мариан Чолаков, Малко Търново - Мильо Бараков и Средец - Живко Гърков.

Положението в Созопол и Приморско е малко по-различно. Там НФСБ е взело единодушното решение да не издига свои представители, а да подкрепи досегашните градоначалници Панайот Рейзи от ГЕРБ и Димитър Германов.

Листата за общински съветници в Бургас определено не е изненада, тъй като в нея присъстват стари и познати кадри на партията, с известни изключения. Водач на патриотите в местния парламент си остава Ангел Божидаров, след него е Георги Дражев, следван от кандидата за кмет на НФСБ Бойко Миразчийски. Останалите имена са председателят на партията за ЦГЧ в Бургас Ивайло Вагенщайн, бившият шеф на РДНСК Милен Ненчев, адвокатът Делян Иванов, секретарят на партията Мария Петрова, юристът Антон Стоянов и журналистите Кеворк Дадурян, и Севдалина Пенева.

Симеонов не се нае да прогнозира колко общински съветници ще вкара групата им в местния парламент, тъй като избирателят бил непредвидим и това негово твърдение се потвърждавало при всички избори досега.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама