Горна Оряховица отбеляза 107 години от обвяване на Независимостта на България

14:34, 22 сеп 15 / Общество 25 247 Шрифт:
Topnovini
С тържествен ритуал на пл. „Георги Измирлиев” в Горна Оряховица бе отбелязана 107-та годишнина от обявяване на Независимостта на България, съобщиха от пресцентъра на общината в железничарския град.

Националното знаме пред сградата на Общината бе издигнато от кмета инж. Добромир Добрев и председателя на Общинския съвет Даниел Костадинов.

Горнооряховчани бяха поздравени по повод деня на независимостта. „Горд и щастлив съм, че на този ден, повече от век по-късно, сме заедно! Българската независимост, уважаеми съграждани, освен категоричен политически успех, е и поука!

Тя е пример, че когато всички мислим и желаем едно дело еднакво силно, то е възможно да се случи! С постоянството и волята си, с нашата смелост ще продължим да отстояваме и търсим по-доброто бъдеще за нас и семействата ни тук – в нашата България, в нашата Горна Оряховица!”, каза в словото си по повод Деня на Независимостта кметът инж. Добромир Добрев.

Пред паметника на Георги Измирлиев бяха поднесени венци и цветя от народния представител инж. Клавдия Григорова – Ганчева, от председателя на Общинския съвет Даниел Костадинов, от кмета на Общината инж. Добромир Добрев, от военно формирование 22 790, от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, от политически партии, обществени организации и граждани.

Празничната програма продължи с концерт на творчески състави при НЧ „Братя Грънчарови – 2002” с главен художествен ръководител Иван Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама