Отхвърлиха жалба на Фейсбук група за откраднато име в Стара Загора

14:18, 22 сеп 15 / Политика 25 198 Шрифт:
Topnovini
Общинска избирателна комисия (ОИК) Стара Загора със свое решение отхвърли жалбата на старозагореца Йордан Йорданов, в качеството му на администратор на фейсбук група „Истината за Стара Загора“.

Към заявлението са приложени заверено копие на Решение от 13.09.2015 г. на ОИК Стара Загора и разпечатка на интернет страница с надпис „Истината за Стара Загора общодостъпна група“.

Жалбоподателят е изложил твърдения, че друг старозагорец Янко Янков е публикувал решение, с което е регистрирал в избирателната комисия коалиция с име „Истината за Стара Загора“. Твърди за „кражба“ на идентичност и манипулативно използване на името групата „Истината за Стара Загора“. Счита, че с това се цели объркване на избирателите и че противоречи на морала и добрите нрави.

Моли да бъде заличено името „Истината за Стара Загора“ от избирателните документи и да бъде разпоредено същото да не се използва от посочената местна коалиция.

След като се запозна със съдържанието на жалбата и приложенията към нея, ОИК Стара Загора счита, че наименованието на местна коалиция „Истината за Стара Загора“, регистрирана в изборите за общински съветници и кметове на 25 октомври 2015 г. за общински съветници в Община Стара Загора с Решение от 13.09.2015г., не нарушава разпоредбата на чл.128, ал.1 от Избирателния кодекс. Наименованието не повтаря наименованието или абревиатурата на партия, регистрирана по Закона за политическите партии.

Затова и Общинската избирателна комисия отхвърля жалбата на Йордан  Йорданов, като неоснователна.

Настоящото решение е обявено по реда на чл.87, ал. 2 от Изборния Кодекс и подлежи на обжалване пред Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама