Борисов: Българите сме миролюбиви и ще допринесем за стабилизирането на Европа

13:38, 22 сеп 15 / Политика 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов поздрави всички българи по случай 107-ата годишнина от обявяването на независимостта на страната. В обръщението си той подчертава, че в момента народът е изправен пред нови предизвикателства, касаещи Европа.

„На нашето голямо европейско семейство повече от всякога му трябва съюз. Вярвам, че ние българите сме миролюбив, милостив народ и ще допринесем за стабилизирането на обединена Европа. В същото време ние трябва да бъдем непоколебими към паметта на дедите ни и да продължим да се обединяваме като нация и народ“, пише още в обръщението на Борисов.

София Topnovini.bg публикува без редакторска намеса обръщението на министър-председателя: 

На днешния национален празник нека заедно да отдадем почит и уважение към всички българи, загубили живота си в името на идеала за национално обединение и независимост. Важно е да не забравяме за саможертвата им и да помним, че нашата задача е да работим за икономическия и културен просперитет на България. Всички заедно трябва да градим по-доброто бъдеще за нас и нашите деца.

Трябва да сме горди и да помним светли дати като 22 септември 1908 г., когато българският народ достойно, с воля и силен дух е извоювал независимостта си и е показал на света, че България е равноправна на другите европейски държави.

Днес, 107 години по-късно, сме изправени пред нови предизвикателства. На нашето голямо европейско семейство повече от всякога му трябва съюз. Вярвам, че ние българите сме миролюбив, милостив народ и ще допринесем за стабилизирането на обединена Европа. В същото време ние трябва да бъдем непоколебими към паметта на дедите ни и да продължим да се обединяваме като нация и народ в името на независима и свободна България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама