130 души от община Гулянци получават безплатен обяд по "Обществена трапезария"

12:06, 22 сеп 15 / Общество 25 185 Шрифт:
Topnovini
Община Гулянци реализира социален проект "Обществена трапезария" за шеста поредна година. Това съобщиха от пресцентъра и припомниха, че от 2009 година насам, така се осигурява помощ за хората в неравностойно положение през най-трудните месеци на годината - от октомври до април.

Договорът за новия сезон бе подписан от община Гулянци и Фонд "Социална закрила" през миналата седмица. По проекта безплатен обяд, включващ супа, основно ястие и хляб, ще получават 130 лица от населени места на общината.

Транспортните разходи и организацията по разнасянето на храната се поема от общината, Социалния патронаж и кметствата, като труда на екипа не се заплаща допълнително. При реализирането на този проект общината се ръководи от стремежа да обхване всички населени места и за това всяка година го реализира на различно място.

През тази година от май до септември общината реализира и проект „Топъл обяд”, с което осигури целогодишно подпомагане за хората в крайна нужда. Храната по двата проекта се приготвя и транспортира от Социалния патронаж, заедно с храната за четиристотинте редовни абонати на услугата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама