Празниците на Стария град събират "ЗАЕДНО" ансамбъл "Тракия" и ансамбъл "Пирин"

10:13, 22 сеп 15 / Общество 25 169 Шрифт:
Topnovini
Съвместната изява на ансамбъл "Тракия" и ансамбъл "Пирин" под надслов "ЗАЕДНО" е кулминацията в програмата на Празниците на Стария гради за днес, 22 септември, както и кулминацията на честванията за Деня на Независимостта в Пловдив. Концертът е от 19 часа на Античния театър, входът е свободен.

Празниците на Стария град започват в 11,30 часа с концерт на творчески формации към ОДК - Пловдив, който ще се проведе на на Лапидариума.

От 11,30 до 17 часа пък ще има поредица от демонстрации и дегустации в Стария град.

"Вкус и Аромати в Стария град" включва:

На раздумка под глицинията с домашно сладко и "Пловдивски ритми" с формация за Стари градски песни в къща "Бирдас"; Тайната градина на аптека "Хипократ" - илачи за красота и щастие в аптека "Хипократ"; Магията на чая ул. "Съборна" до аптека "Хипократ" (при лошо време - в Балабанова къща); Медено блаженство на ул. "Съборна" до аптека "Хипократ" (при лошо време - Балабанова къща), Дантелена кинкалерия в галерия "Златю Бояджиев"; Вкусни изкушения по традиционни рецепти при Лапидариума (при лошо време в Балабанова къща).

В 11,30 часа се и открива изложба - работилница "Възродено ръкоделие", организирана от клуб "Българка" при читалище Възраждане в Читалище "Възраждане".

В 11,30 часа е и постановката на Държавен куклен театър – Пловдив, "Чук и Пук". Тя ще се играе на сцената на Конюшните на царя, но при лошо време ще бъде преместена в кинозалата на Римския стадион.

От 12,30 часа започва концерт на БИГ БЕНД - Пловдив на Римския стадион, който е и част от програмата за отбелязване на Независимостта на България.

От 18,00 часа се открива юбилейна изложба на Матей Матеев в галерия "Възраждане", а от 19 часа е големият концерт "ЗАЕДНО" на ансамблите "Тракия" и "Пирин" на Античния театър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама