Четвъртото издание на фестивала на талантите в Добрич

09:58, 22 сеп 15 / Култура 25 329 Шрифт:
Topnovini
За четвърта година в Добрич ще се проведе фестивал на талантите. Ателиетата ще работят от 11 часа до 15 часа. Модератори ще помагат на желаещите да  включат, ще показват и забавляват. Музикалното ателие ще стартира в 16 часа с поп, рок и метъл музика. Организаторите обещават един различен, атрактивен  и изпъстрен ден.

Тази година фестивалът се организира по проект BG06-102 "Младежки център Добрич - Вашето утре" с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

На открити пространства в Градски парк „Свети Георги” ще бъдат разположени артистични ателиета. Ателие "Рисунка" ще е около чешмичката до Розариума, а темата на творбите ще е "Моето любимо място в Добрич". Ателие "Приложни и градски изкуства" ще е около Фонтана, като неговата тема е „Моят град в слънчеви багри и весели форми”. Ателие "Слово" ще е разположено в Розариума. Младите творци ще се вдъхновяват от темите „Сбогуване с лятото”,„Случки в Розариума” и „Монолози на препинателните знаци”.

Ателие "Музика и танци" ще е на рок сцената, ателие "Спортни игри" на алеите след цветното колело, ателие "Клоуни и мимове" ще е подвижно, придружено с  много музика и танци, интересни и комични етюди, декориране и изрисуване на лица и други.

 "Фестивал на талантите" е поредното събитие, което е част от дейностите на Младежки център-Добрич. За 2015г. се включиха над 500 младежи на възраст 15-29 години в реализираните инициативи - Неформални обучения в човешки права, културно мероприятие "Пленер - големите учат малките", велопоход и информационна кампания по повод Международния ден на младежта, няколко еко акции и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама