Започна приемането на стихосбирки за Националния конкурс за лирика “Иван Пейчев”

07:13, 22 сеп 15 / Култура 25 318 Шрифт:
Topnovini
Обявиха VІІ издание на Националния конкурс за лирика на името на бележития български поет Иван Пейчев. Конкурсът се провежда в Шумен под патронажа на Съюза на българските писатели, Община Шумен и Дружеството на писателите в града.

Започна приемането на стихосбирки за участие в конкурса. По регламент те трябва да са издадени в периода между 2014-2015 г. Авторите могат да изпращат книгите си на адрес Шумен, Община Шумен, бул. "Славянски"17, отдел "Култура" за Виктория Ковчазова, за Националната награда за лирика "Иван Пейчев".

Стихосбирките могат да се изпращат до 30 октомври.

Жури в състав проф. Добрин Добрев, проф. Пламен Шуликов и поетите Боян Ангелов, Борислав Геронтиев, антонин Горчев, Иван Гранитски, Роза Боянова и зам.-кметът по култура в Община Шумен Живка Тонева.

На специална церемония в Шумен на 16 декември победителят в конкурса ще получи Националната награда за лирика “Иван Пейчев”, която е равностойността на 1500 евро, плакета “Ангелско перо” дело на художника Валерий Желязков.

Конкурсът посветен на името на Иван Пейчев се провежда на всеки две години в Шумен – родното място на поета. Тазгодишното седмо издание е посветено на вековния юбилей от рождението на принца на българската поезия, която ще бъде тържествено отбелязана с редица инициативи през 2016 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама