Календерска се готви за балотаж с Фандъкова, представи районните си кметове (снимки)

17:09, 21 сеп 15 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ще работим за млада София с концепция за развитие за поне 30 години напред. Ще работим с грижа за хората, а не за вълци, котараци и всякакви подобни. Това обяви кандидатът за кмет на столицата на „България без цензура" Мария Календерска по време на импровизирана пресконференция за предстоящите избори.

Тя представи кандидатите за общински съветници и районни кметове емблематичната Захарна фабрика, обявена за паметник на културата, но пустееща от години.

„На това трябва да се сложи край, а няма как този край да бъде сложен от г-жа Фандъкова. С всички останали кандидати, с които тя управлява на национално ниво, Фандъкова само ще разпрсъне гласовете, така че накрая ще си останем ние и тя“, прогнозира кандидат- кметът на ББЦ.

Пред журналистите Календерска се опита да изиграе и сюжет. Тя призова към нея и кандидатите за районни кметове да се присъедини Росен Петров. След две минути мълчание, Петров не дойде, а Календерска каза, че това била изненадата, която била подготвена за журналистите.

„Ами това е новината - тук фалшиви герои вече няма. Тук са само истинските хора, които останаха и които ще продължат битката. На предишните избори видяхме, че за ББЦ стоят гласовете на 500 хиляди българи. Тук при нас ги няма предателите, няма ги и хората, които поставиха личния си интерес над общия“, каза тя.

"Три са нещата в София, които се нуждаят от спешно решение и за които ще работим, ако ни гласувате доверие", посочи кандидатът за кмет на район „Изгрев“ Никола Митев.

ББЦ предвижда да превърне София в адекватна туристическа дестинация, защото имала дадености да се нареди до Рим, Атина и Истанбул. На второ място партията щяла да работи за превръщането на София в образователен център.

"Студентски град отдавна е престанал да бъде студентски, духът му отдавна е убит. Трябва да се изгради чисто нов кампус на изоставени територии като например "Кремиковци". Кампусът да е от затворен тип, с библиотеки, с филиали на световните университети, без кръчми и дискотеки", допълни Митев.

На журналистически въпрос как ще стигат студентите от крайния квартал "Кремиковци" до университетите, в които учат, Митев обясни, че „ректоратът няма как да бъде преместен“, но ББЦ предвижда и промени в градския транспорт в София.

"Искаме бус лентите да са оградени с бордюри, за да не навлизат в тях правителствени коли и други нарушители, обясни Митев. ББЦ ще работи и за въвеждането на общ билет за градския транспорт, с който да се пътува с метро, трамвай, тролей и автобус", каза още председателят на младежкото ББЦ.

Календерска обяви кандидатите за районни кметове на ББЦ. Партията дава предложение за 19 района в столицата. Ето кои са те:

Никола Митев- район „Изгрев“

Венета Колева- район „Люлин“.

Десислава Балабанова- район „Сердика“

Костадин Пандуров -район „Средец“

Петър Лесов- район „Слатина“

Митко Георгиев- район „Надежда“

Димитър Аврамов- район „Овча купел“

Светослав Кофелев- район „Младост“

Румен Русев-район „Студентски град“-

Елена Дурева-район „Възраждане“-

Любомир Манолов- район „Изгрев“

Румяна Атанасова- район „Връбница“

Явор Давидов- район „Триадица“

Галя Стойчева- район „Нови Искър“

Васил Димитров- район „Лозенец“

Йоана Найденова-район „Витоша“

Добрин Сотиров-район „Илинден“

Анжела Методиева- район „Подуене“

Огнемир Пенчев- район „Красна поляна“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама