Цецка Цачева преряза лентата на ремонтирания мост в Ясен

15:15, 21 сеп 15 / Общество 25 307 Шрифт:
Topnovini
„Сигурността на пътя бе водещата мисъл за нас, народните представители от нашия регион, когато предлагахме и приемахме промените в Наказателния кодекс за по-големи санкции спрямо неразумните водачи“. Това заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева при посещението си в Плевен днес. Тя допълни, че искрено се надява да няма пътни произшествия, а хората да имат възможността да се придвижват бързо и безпроблемно по качествени пътища.

Цецка Цачева бе в Плевен за очакваното откриване на изцяло реновирания мост по пътя Плевен-Ясен, чиито ремонт приключи в планирания срок. Лично тя лисна менче с вода след прерязването на лентата и заяви, че ремонтът е резултат от добрата координация между държавната и местни власти. Тя изказа благодарности към общинска фирма „Инжстрой“, които изпълниха проекта за обновяване на моста.

„Бързите срокове са важни за осигуряване не само на бързина при придвижване, но и на безопасността“, допълни Цачева.

Припомняме, че мостът към Ясен трябваше да бъде ремонтиран спешно заради остаряване на конструкцията. Дейностите стартираха през 2014 година, като за целта бяха отпуснати повече от 1 450 000 лева. Сега мостът е укрепен, върху пътните платна е положена нова асфалтова настилка, сложени са нови парапети, тротоар и алея за придвижване на колоездачи.

Председателят на Парламента Цецка Цачева присъства и при откриване на новия православен храм „Св. пророк Илия“ в с. Къшин до Плевен.

"Това е истинският пример за единението днес. Нямаме нужда от гръмки слова, а от нещо, което да ни обединява и да ни дава гаранции в хубави дни. Можем да покажем, че заедно строим и постигнатото е видимо", каза тя в приветственото си слово.

Присъстваха още народният представител Владислав Николов, областният управител Ралица Добрева, кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков, и. д. кмет на общината арх. Трифон Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама