Сдружение "Спаси София" отново учудени от решенията на общината - разбиват асфалта по "Ал. Малинов" за корекции

14:19, 21 сеп 15 / Общество 25 289 Шрифт:
Topnovini
За пореден път будните младежи от сдружение „Спаси София“ сигнализираха обществеността за един от ремонтите в столицата, който според тях е недомислен и недотам качествен. Става въпрос за току-що завършената реконструкция на бул. „Александър Малинов“ в кв. „Младост“.

След дългите ремонти, които предизвикаха още по-сериозни задръствания в столичния квартал, според членовете на „Спаси София“ скоро ще се наложи ново затваряне на булеварда, за да бъдат поправени грешките от скорошния ремонт. От сдружение „Спаси София“ публикуваха галерия със снимки във Фейсбук на проблемните според тях участъци от бул. „Александър Малинов“.

Един от тях е разбитият новопостроен разделителен остров. Тази корекция се наложи, защото стана ясно, че жителите на „Младост“ 2 са оставени без пряк достъп до преместените спирки.

„Жалко, че никой не се е сетил за това при проектирането на новия булевард“, леко саркастично пишат от сдружението.

Доста недомислен е и един от новите подлези по бул. „Александър Малинов“. На него е поставена рампа за инвалидни и детски колички. Няма как да не се отчете фактът, че съоражението е изключително неудобно, а освен това подлезът не е проектиран за самостоятелно придвижване на хора с увреждания. Жителите на „Младост“ също се включват в дискусията за неудобния подлез.

„На тия релси в нашето семейство им викаме, че са „релси за инвалиди“, понеже ако не си инвалид, след като минеш по тях, ще станеш“, коментира новия подлез Яна Колева от София.

Друг куриоз, на който обръщат внимание от „Спаси София“, е една от новите спирки на градския транспорт по булеварда. Току-що положеният асфалт е изкъртен, за да се сложи навес за спирка. И тук възниква въпросът защо булевардът не е проектиран заедно с транспортната му схема.

В галерията от снимки присъстват и няколко места по новоизградения булевард, на които вече се правят корекции в настилката. Разбиването на новия асфалт, разбира се, ще се отрази на качеството на изпълнението и предвещава бъдещи пропадания на настилката. Не е за пренебрегване и фактът, че дефектите от ремонтите се забелязват първо около асфалта на шахтите. Както се вижда от снимките, около някои от тях вече има напуквания.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама