АБВ издига кандидати за кметове в шест от общините в област Добрич

14:05, 21 сеп 15 / Политика 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В шест от общините от област Добрич ПП АБВ издига свои кандидатури за кметове. Днес лидерът на партията и държавен глава в периода 2002-2012 г. Георги Първанов внесе документите за регистрация на кандидата за кмет на община Добрич Милко Пенчев, както и на листата за общински съветници, която той оглавява. Средната възраст на хората в нея е 43 години.

Преди това Георги Първанов присъства на представяне на кандидатите за кметове във всички добруджански общини.

За община Добричка кандидатът на партията е юристът Димчо Маринов. Там АБВ ще има своя листа, както и кандидати за кметове на девет села. Педагози са кандидатите на АБВ за кметове на общините Балчик и Тервел - Павлин Павлов и Златина Ганчева. В Шабла номинираният от АБВ е юристът Станимир Овчаров.

В Генерал Тошево АБВ е водеща партия в местна коалиция, която издига за кмет на общината бившият областен управител Недко Марчев. В Каварна партията подкрепя кандидатурата на независимия кандидат за кмет Галя Иванова. Там АБВ ще има пълна листа за общински съветници. В община Крушари ще има свои кандидати за кметове на села.

Безработицата и връщането на младите хора са сред основните цели на повечето от кандидатите за кметове, издигнати от АБВ.

„АБВ има своите кандидати за кметове в около 280 общини и райони. Практически в почти 100 процента от общините ние издигаме свои кандидати. 180 са кандидати само на АБВ. На друго място сме в коалиция, а на трето място подкрепяме независими кандидати с ясна идея и коалиционна програма. Това означава, че след изборите ние имаме всички основания да очакваме АБВ да има една широка мрежа на представителство в местната власт“, заяви Георги Първанов. Той очаква, че над 60 от кандидатите, издигнати под различна форма, но подкрепени с активната роля на АБВ, ще бъдат кметове след изборите. „Очаквам, че ще имаме стотици общински съветници. Важното е, че в много общински съвети АБВ ще има присъствие, което ще бъде важно, определящо“, заяви лидерът на партията. Според него, няма да са малко общините, в които, дори да няма мнозинство, то АБВ поне ще има шанса да бъде балансьори и да търси друг стил на управление на общините, стила, който ние налагаме вече близо една година в управлението на страната.

При посещението си в Добрич Георги Първанов се срещна с футболистите на "Добруджа" и фенове. На тима подари спортни екипи за тренировка, които да им носят късмет. Той заяви, че е готов с контактите си да помога за намиране на спонсор на клуба. Дори заяви готовност, ако отборът много закъса, самият той да се включи с номер 13 или 14, но предупреди, че не е дуспаджия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама