Чавдар Трифонов търси евтино финансиране за Варна от Брюксел

11:57, 21 сеп 15 / Политика 25 178 Шрифт:
Topnovini
Възможности за евтино финансиране на много от големите проекти на Варна ще обсъди по време на среща в брюкселския офис на Европейската инвестиционна банка независимият кандидат за кмет Чавдар Трифонов.  Срещата е организирана със съдействието на евродепутати - партньори от  коалицията „Реформатори и Патриоти – решението за Варна”, подкрепяща кандидатурата на Трифонов.  Една от основните цели на банката е да повишава потенциала на Европа по отношение на работните места и заетостта, което е основен приоритет и в управленската програма на Чавдар Трифонов.

Друг акцент от програмата на Чавдар Трифонов – развитието на модерните технологии с цел подобряване живота на варненци и стимулиране дейността на компаниите, генериращи благосъстояние и заетост, ще намери израз във включване на Варна в европейската инициатива „Умни градове и общности“. Максималното използване на инициативата в полза на Варна също ще бъде обект на разговори на кандидат-кмета в Брюксел.

Визитата на Трифонов в столицата на Европейския съюз ще продължи от 21 до 23 септември. По време на срещите си в Европарламента той ще обсъди и възможностите за инвестиции, които открива пред Варна българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама