Възстановяват асфалтовата настилка на ул. „Марица” в Първомайци

09:19, 21 сеп 15 / Общество 25 163 Шрифт:
Topnovini
Асфалтовата настилка по ул. "Марица" в Първомайци ще бъде възстановена по проект, разработен от Община Горна Оряховица, съобщиха от кметската администрация в железничарския град. Стойността му е 110 899 лв.

Част от сумата – 72 934 лв., е отпусната от Фонд „Солидарност” на Европейския съюз, останалата е от общинския бюджет. Вече са задействани процедурите по проекта.

Очаква цялостната работа да приключи до края на годината. Обилните валежи през лятото на 2014 г. критично увеличиха нивото на река Янтра и водите заляха крайбрежните поземлени имоти и пътната инфраструктура в регулацията на Първомайци бяха залети при наводненията през юни миналата година.

Възникналата екстремна обстановка наложи да бъде задействан Планът за защита при бедствия на Община Горна Оряховица в частта му за наводнения. Пътната настилка бе приведена в степен да изпълнява предназначението си – да осигурява проходимост и достъп до имотите, но разрушеният от бедствието асфалт не бе възстановен.  

В рамките на проектното предложение ще бъде възстановена асфалтовата настилка, дупките ще бъдат запълнени, а наклоните оформени с неплътна асфалтова смес. Ще се нивелират съществуващите отводнителни съоръжения. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама