14 са кандидатите за кмет на Стара Загора

09:08, 21 сеп 15 / Политика 25 4784 Шрифт:
Topnovini
Общо 14 партии и коалиции са дали заявка за регистрация на кандидати за кмет на община Стара Загора, съобщиха от Общинската избирателна комисия (ОИК).

По-известните имена са на досегашния кмет Живко Тодоров от ГЕРБ, д-р Стефан Шишков от Коалиция „БСП лява България – за Стара Загора”, Илия Златев от АБВ, Димитър Чорбаджиев от Реформаторския блок, Гергана Микова от Националния фронт за спасения на България,  Антон Андонов от ВМРО, Николай Василев  от партия „Движение за радикална промяна Българската пролет”.

Регистрацията на кандидатите за кметове и листите за общински съветници продължава до 18.00 часа утре.

На 23 септември от 15 часа  в сградата на Община Стара Загора, зала 1 ще бъде теглен жребия за определяне на поредните номера на партиите, коалициите, местните коалиции и независимите кандидати в бюлетините в изборите за общински съветници и кметове на 25 октомври 2015 г., информираха от ОИК. 

Жребият е общ за всички видове избори и в него участват партиите и коалициите регистрирали в ОИК поне един кандидат, и независимите кандидати в избор и без да се повтарят. Изтегленият номер важи за всички видове местни избори на територията на общината. Този номер се изписва в квадратчето за отразяване вота на избирателя, отпечатано в бюлетината срещу наименованието на избраната при жребия партия, коалиция, местна коалиция или независим кандидат.

37 партии и коалиции, които са регистрирани в законоустановения срок,  ще участват в местните избори в община Стара Загора,  обясниха от ОИК. Четири са местните коалиции, който ще се борят за гласовете на старозагорци.  Четири са и инициативните комитети. Три са за издигане на кандидати за кметове на села в общината, а четвъртият за независим общински съветник.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама