Нередностите по водния цикъл в рамките на година в Сливен са за сметка на изпълнителя

08:57, 21 сеп 15 / Общество 25 193 Шрифт:
Topnovini
Изпълнителят на водния цикъл ще отстранява всеки установен недостатък по проекта за своя сметка в рамките на една година след приключването му. Това обясни инж. Лозанчев, представител на строителния надзор, който има ангажимент да следи за нередности. В рамките на проекта беше направена реконструкция на канализационна и водопроводна мрежа в кварталите „Клуцохор”, „Комлука” и централна градска част. Той включи и възстановяване на настилки, разрушени при изкопните работи в зоните на подмяна на съответната канализация и водопровод, като видът на настилките се запазва, припомниха от общинското ръководство.

„Въпреки че проектът включва възстановяването на настилките само в зоната на изкопните работи, на много места асфалтобетоновата настилка се възстановява по цялата ширина на улицата“, съобщи инж. Иван Манчев и допълни, че при изпълнение на сградните отклонения тротоарната настилка се възстановява в зоната на изкопните работи. На много места се възстановява и настилка извън обхвата на проекта, ако тя е била разрушена в резултат на строителството.

Проект за рехабилитация на уличната мрежа ще бъде изпълняван в новия програмен период.„Некачествено изпълнени настилки се регистрират от контролните лица, изпълняващи строителен надзор и същите се  коригират или се изпълняват отново за сметка на Изпълнителя. За участъците от уличната мрежа, които са част от Републиканската пътна мрежа са изготвени цялостни проекти за възстановяване на уличните настилки"“, обясни инж. Манчев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама