99 социално слаби ще получават безплатна храна в Червен бряг по проект „Обществена трапезария“

08:33, 21 сеп 15 / Общество 25 176 Шрифт:
Topnovini
99 социално слаби граждани от Община Червен бряг ще получават безплатна храна по проект „Обществена трапезария“. Това стана възможно, след като общината и фонд „Социална закрила“ към Министерство на труда, сключиха договор за реализиране на дейностите по програмата.

Помощта включва предоставянето на храна за обяд – супа, основно ястие и хляб. Могат да се възползват социално слаби жители на общината. Основната цел е превенция на социалното изключване и задоволяване на потребностите за храна на хора, които не са в състояние да си я осигуряват сами.

От проект „Обществена трапезария“ могат да се възползват граждани и цели семейства, които получават ежемесечно подпомагане по реда и условията на член 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане. От администрацията в Червен бряг уточняват, че списъкът с одобрените лица за месеца се предоставя от дирекция „Социално подпомагане” в града.

Безплатен обяд също така могат да получат и лица с доказана липса на доход и без близки хора, които да се грижат за тях. Самотно живеещи хора и семейства, които получават минимални пенсии за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност, наследствени и несвързани с трудовата дейност пенсии. Последната целева група, която може да разчита на топъл обяд, са скитащи и бездомни деца и граждани.

Приемът на заявления ще се извършва в сградата на общинска администрация /Център за услуги и информация на гражданите/ с начало 18 септември 2015г. до 30 септември 2015г. всеки делничен ден от 08:30 до 17:30 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама