ОИК – Разград заличи регистрацията на Хюсеин Расим като независим кандидат за кмет на Радинград

08:28, 21 сеп 15 / Общество 25 315 Шрифт:
Topnovini
Общинската избирателна комисия в Разград анулира издаденото удостоверение за регистрацията на инициативен комитет за издигане на Хюсеин Расим като независим кандидат за кмет на Радинград. Заличена е и регистрацията му като независим кандидат за кмет на населеното място.

То е в изпълнение на решение на Централната избирателна комисия, която е уважила жалба, подадена от ДПС-Разград във връзка с регистрацията на Расим като независим кандидат за кмет.

В жалбата се посочва, че един от тримата членове на инициативния комитет Хюсеин Ибрям няма настоящ адрес в Радинград, не присъства в избирателните списъци и няма избирателни права да гласува в изборния район.

От ОИК – Разград са представени всички документи по регистрацията на посочения инициативен комитет. Допълнително е извършена служебна проверка в Национална база данни „Население" относно актуалните постоянен и настоящ адрес на Хюсеин Ибрям и е получен документ, че към настоящия момент той е с постоянен адрес в Радинград и с настоящ в Турция.

ЦИК счита, че това е съществен и непоправим порок още при образуване на инициативния комитет, така и за съществуването в правната действителност на регистрацията на инициативния комитет.

Предвид това Централната избирателна комисия обявява решението за нищожно и указва на ОИК - Разград да анулира издаденото удостоверение за регистрацията на инициативния комитет за издигане на Хюсеин Расим като независим кандидат за кмет на Радинград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама