Над 3 млн. лв. дава Община Русе за довършване подземния паркинг на "Арена"-та

20:40, 20 сеп 15 / Икономика 25 248 Шрифт:
Topnovini
2 839 966.67 лв. без ДДС е прогнозната стойност на обществената поръчка за довършване на подземния паркинг на "Булстрад Арена". Това става ясно от обявената обществена поръчка от Община Русе за обекта.

Тя включва изпълнение на строително - монтажни работи (СМР), по одобрени технически инвестиционни проекти на обекта „Подземен паркинг на кота -4,10м. и технически обслужващи помещения на кота ± 0,00; -8,10м. и -11,60м., собственост на Община Русе” към „Многофункционален комплекс - Универсална спортно - зрелищна зала и шоуруми, Търговско-развлекателен център и подземни гаражи, Бизнес център, Хотелски комплекс и Трафопостове”.

За целта ще бъдат изготвени и инвестиционни проекти за трафопост и захранващ кабел 20кV, система за видеонаблюдение, СОТ и контрол на достъпа, паркинг-система, система за автоматизация и управление на вентилационната система и за организация на движението.

Изпълнителят на поръчка следва да упражни и авторски надзор по време на строителството за всички подобекти там.

Срокът за изпълнение на всички дейности е 210 дни.

Според предварително обявените планове, паркингът трябва да е с капацитет, позволяващ приемането на над 1 000 автомобила.

Припомняме, че "кабинетът Орешарски" отпусна на Община Русе 9 млн. лв. за откупуването на подземния паркинг, с което всъщност се финансира довършването на мултифункционалната зала. Тя бе официално открита това лято, като след първите конценртни изяви, на 25, 26 и 27 септември ще приеме и спортна надпревара - поредното издание на традиционния международен турнир по баскетбол за жени "Русчукъ".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама