Александър Томов се завръща в политиката без "откраднати милиони"

20:10, 20 сеп 15 / Общество 25 210 Шрифт:
Topnovini
Причината, заради която Александър Томов се завръща в политиката като председател на политическата партия „Българска социалдемокрация” по неговите думи е, че България е страната в Европа, която е „с най-ниски доходи и с най-много тежки проблеми в корупцията незаслужено”. Това каза той в ефира на Канал 3.

Новата му игра на политическата сцена е повлияна и от това, че „българският народ не е доволен от прехода”. Председателят на „Българска социалдемокрация” смята, че може да помогне ситуацията да се промени с „една съвършено нова икономическа доктрина, в която няма толкова обидно ниски доходи, пренебрежение на властта към икономиката, абсурд в данъчната система и не се мълчи по тези огромни грабежи, които се състояха”.

 „За 20 години в България не е имало нормална европейска лява политика”, която да доведе до корпоративно-социална отговорност, по-нормални доходи и отношение към обикновените хора, каза той. Партията ще има кандидати за кметове в 140 – 150 общини, а в София издига собствен кандидат.

По темата с делото за източените от него милиони левове от „Кремиковци” и от футболния клуб ЦСКА Томов коментира, че президентът Георги Първанов е човекът, който чрез влияние в съдебната система е могъл да не позволи да се състои това дело. „Откраднати милиони няма –всичко това се оказа един балон”, заяви той. Според него това дело е абсурдно, защото става дума за частна компания. В тази връзка Томов допълни, че „не може собственикът на тази компания да ме награждава и да е доволен от моята работа, а някой да се появи отстрани и да измисли това обвинение”. Той е убеден в своята правота и отбеляза, че вече дори му е приятно да говори за случая.

Томов каза още, че проблемите на съдебната система са свързани с президента Първанов, защото той е имал влияние върху тези процеси. Бившият директор на „Кремиковци” е категоричен, че в страната трябва да настъпват съществени промени, защото не се прави това, което трябва. Според него, ако чуждите инвестиции, които са решаващи за икономическия подем на държавата, останат на сегашното си ниво, „ще останем с мижави темпове на растеж”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама