3D мапинг шоу „Величието на Асеневци” прожектират във В. Търново

19:08, 20 сеп 15 / Общество 25 176 Шрифт:
Topnovini
Триизмерното мапинг шоу с лазерни ефекти „Величието на Асеневци” ще бъде излъчено във Велико Търново в навечерието на Независимостта, съобщиха от кметската администрация. Спектакълът е част и от събитията, посветени на 830-годишнина от въстанието на Петър и Асен и създадаването на Второто българско царство, чийто национален център е старата столица.

Арена на 3D шоуто ще бъдат фасадата на Художествената галерия „Борис Денев”, паметникът на Асеневци и пространството около него. То може да бъде наблюдавано безплатно от редица точки в старата част на града.

Спектакълът „Величието на Асеневци” бе създаден през тази година върху основата на триизмерното мапинг шоу, което бе сътворено през 2012 г. и доразвито през следващите две години.

Новата и атрактивна аудио-визуална програма с 3D ефекти бе прожектирана за пръв път през настоящата пролет – дебютното излъчване бе на 22-ри март, когато Велико Търново традиционно празнува своя празник.

Зрителският интерес бе огромен – над 50 000 жители и гости на Велико Търново наблюдаваха атракцията. Шоуто „Величието на Асеневци” ще бъде представено отново в утрешния 21-ви септември, като излъчванията са в 21,00 ч. и в 21,40 ч.

Спектакълът е претъпяло развитие и е обогатен с нови сцени и елемемнти. Концепцията на програмата, триизмерните ефекти, лазерната палитра и въздействащата музика напомнят както за прогласяването на на Независимостта на 22-ри септември 1908 г., така и за славната епоха на Асеневци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама