Акад. Тагавов оглави листата на ББЦ в Бургас, разчита основно на „Меден рудник”

14:00, 20 сеп 15 / Политика 25 243 Шрифт:
Topnovini
Областният председател на „България без цензура” академик Иван Тагавов е водач на листата на партията за местните избори в Бургас. Това обяви самият той пред журналисти, след като ББЦ подаде документи за регистрация за вота в Общинската избирателна комисия. Листата се състои от 19 човека, като по думите на Тагавов тя не е спусната от централното ръководство в София, а е подредена от градската и от областната структура на партията.

Амбициите на ББЦ са да вкара 5-6 човека в Общинския съвет на Бургас. Това са хора, които са познати на бургазлии и доказали се в професията си. След академика на второ място в списъка е неговият партиен заместник в общината Свилен Иванов. Третото място се заема от Тони Желев, председател на общинската организация на ББЦ. Четвърти е Христо Янков, бившият директор на завод „Камбана”. Пети е Николай Алексиев, другият зам.-председател на партийната структура в община Бургас. Шести е проектантът Петко Павлов.

Иван Тагавов заяви, че ще разчита основно на гласовете на нефтохимиците. Известно е, че той е работил 28 години в бургаската рафинерия, последните 15 от тях като генерален директор. И тъй като най-много от служителите на нефтозавода живеят в „Меден рудник”, то затова от ББЦ ще насочат вниманието си основно към този бургаски комплекс. Освен от нефтохимиците Тагавов разчита на подкрепа и от семействата на военнослужещите, много от които също са в „Меден рудник”, както и на колегите си от двата бургаски университета. Не на последно място се надява да привлече гласовете на художествено-творческата интелигенция в града, като една от амбициите му е в Бургас да се отвори Клуб на културните дейци.

По отношение на надпреварата за кмет на община Бургас от ББЦ категорично подкрепят Димитър Николов. На въпрос защо Иван Тагавов не се е решил да се включи и той в кметската надпревара, академикът отговори лаконично: „Защото Димитър Николов е по-добър от мен”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама