БСП-Варна регистрира листата си за общински съветници

13:12, 20 сеп 15 / Политика 25 1609 Шрифт:
Topnovini
"В листата за общински съветници събрахме на едно място мъдростта и младостта. БСП е партия със 125-годишна история вече и е силна, защото върви напред, обединявайки поколенията. И това я прави силна. Битката ще бъде трудна, но се впускаме в нея по-силни и обединени отвсякога, защото само ние знаем как да възродим икономиката на града и да върнем славата на Варна като морска столица". Това заяви Борислав Гуцанов, председател на Столетницата в морската столица, при внасяне на документите за регистрация на листата на БСП за местните избори през октомври, съобщиха от пресцентъра на ГС на БСП-Варна.

65% са новите лица в партийния списък, като 25 на сто са до 35 години, а 20% е гражданската квота. Първите 15 са до 40-годишна възраст. В гражданската квота са председателят на Арменската общност в България, Антраник Шакарян, адмирал Петър Петров, Петко Петков, директор на СОУ "Св. Климент Охридски", д-р Кателия Александров, Сребрена Цонкова, Илзе Атанасова, Георги Козарев, Даниел Йорданов и Рифат Рифатов.

"Промените винаги са тръгвали от Варна. Какво ще се случи този път, зависи от всички нас. Крайно време е варненци да живеят спокойно, да имат работа и да не се притесняват за утрешния ден", заяви лидерът на социалистите в морския град. Той допълни, че 20 процента от лицата в листата е гражданската квота, защото "гласът на гражданското общество е изключително важен".

"БСП е доказала, че работи за Варна и за нейните жители. Това е партията, която иска промяна и може да оправдае доверието на хората. Надявам се да поемем правилния път и Варна да стане истинската морска столица на България", заяви Антраник Шакарян.

За предстоящия местен вот социалистите залагат на успешни и доказали се лица – Пламен Градинаров, бивш кмет на район "Приморски" и настоящ независим кандидат;  Йорданка Юнакова – бивш кмет на район "Младост" и настоящ кандидат на левицата; Алекси Алексиев – кандидат за кмет на район "Одесос"; Мартин Златев – независим кандидат за район "Аспарухово" и Неделчо Михайлов – настоящ кмет на р-н "Владислав Варненчик" от партия "Нашия град".

"Ние сме хора с биография. Познаваме проблемите на хората и на града и ще направим всичко възможно да изпълним обещанията, които поемаме. БСП е единственият фактор и политическа сила, която може да промени Варна", каза Алекси Алексиев.

"Мъдростта и младостта  – това е силата на успеха, на която БСП сме заложили в тази кампания”, обобщи председателят на ГС на БСП-Варна и водач на листата, Борислав Гуцанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама